Vremenska prognoza za 2. oktobar i naredne dane

okt 01 2019 /

Vremenska prognoza za 2. oktobar i naredne dane

U Srbiji u sredu jutro vedro, u dolinama i kotlinama sveže i maglovito.

Tokom dana sunčano i veoma toplo za ovo doba godine. Duvaće slab do umeren južni i jugozapadni vetar. Minimalna temperatura od 9 do 17°C, maksimalna dnevna od 25 do 30°C. U toku večeri i noći u severnim i zapadnim predelima Srbije očekuje se naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature, a vetar će biti u skretanju na jak severozapadni.

U Pančevu i okolini u sredu sunčano i veoma toplo za ovo doba godine. Duvaće slab do umeren južni i jugozapadni vetar. Minimalna temperatura 16°C, maksimalna dnevna 28°C. U toku noći naoblačenje.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i osetnijim padom temperature, uz jak severozapadni vetar, u četvrtak tokom dana proširiće se sa severnih i zapadnih i na ostale predele Srbije. Maksimalna temperatura od 15°C na severozapadu do 25°C na jugoistoku Srbije, a u mnogim predelima jutroće biti najtopliji deo dana. U toku noćiu severnim, a u petak i u ostalim predelima prestanak padavina i razvedravanje. Maksimalna temperatura od 12 do 18°C. Za vikend toplije, uz smenu sunčanih i oblčanih intervala. Maksimalna temperatura do 20°C. U ponedeljak naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U Pančevu i okolini u četvrtak oblačno i osetno hladnije sa kišom i pljuskovima, a vetar će biti u skretanju na jak severozapadni. Maksimalna temperatura u toku jutra i biće 17°C, tokom dana u daljem padu. U petak razedravanje. Za vikend toplije, uz smenu sunčanih i oblčanih intervala. Maksimalna temperatura do 19°C. U ponedeljak naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.