Vremenska prognoza za 03. oktobar

okt 02 2019 /

Vremenska prognoza za 03. oktobar

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom iz severnih i zapadnih, tokom dana proširuiće se i na ostale predele Srbije.

Ponegde se očekuju i obilnije padavine, a na jugu i jugozapadu i intenzivniji pljuskovi sa grmljavinom. Vetar u skretanju na jak severozapadni. Jutarnja temperatura od 10°C na jugu do 16°C na severu, a tokom dana od 10°C na severu do 24°C na istoku i jugoistoku Srbije, posle podne i u tim predelima u osetnijem padu. U toku večeri na severu razvedravanje, a na višim planinama na jugu biće uslova za susnežicu i vlažan sneg. 

U Pančevu i okolini u četvrtak oblačno i osetno hladnije sa kišom i pljuskovima. Duvaće jak severni vetar. Jutarnja temperatura 16°C, tokom dana u osetnijem padu i biće oko 10°C. U toku večeri razvedravanje. U petak na severu suvo sa sunčanim intervalima. U ostalim predelima biće promenljivo oblačno, još ponegde sa kišom, na planinama sa snegom. Maksimalna temperatura od 11°C na jugu do 17°C na severu Srbije. U subotu prolazno naoblačenje, ponegde sa kišom, dok se na severu očekuje suvo. Maksimalna temperatura u većini predela biće oko 15°C. U nedelju sunčano i toplije, maksimalna temperatura od 18 do 22°C. U ponedeljak naoblačenje sa kišom, na jugu i jugoistoku sa obilnijim pljuskovima. Maksimalna temperatura u većini predela biće oko 15°C. U košavskom području duvače jak i olujni jugoistočni vetar. 

U Pančevu i okolini u petak suvo i prohladno sa sunčanimi intervalima. Maksimalna temperatura do 16°C. U subotu oblačno i suvo, maksimalna temperatura do 15°C. U nedelju sunčano i toplije, maksimalna temperatura do 20°C. U ponedeljak naoblačenje sa kišom, maksimalna temperatura oko 15°C.