Vremenska prognoza za 10. oktobar

okt 09 2019 /

Vremenska prognoza za 10. oktobar

Naoblačenje sa kišom i pljuskovima, koje će u toku jutra i prepodneva zahvatiti severne i severozapadne predele Srbije, sredinom dana i posle podne proširiće se i na ostale predele Srbije, dok će na jugu i jugoistoku tokom većeg dela dana biti suvo, pre podne i sunčano.

Duvaće slab do umeren, povremeno i pojačan vetar severnih pravaca, dok se u južnoj polovini Srbije pre podne očekuje jugozapadni vetar. Jutarnja temperatura od 10 do 14°C, maksimalna dnevna od 14°C na severozapadu do 26°C na jugoistoku Srbije, posle podne i u tim predelima u padu. 

U Pančevu i okolini u četvrtak prolazno naoblačenje i zahlađenje sa kišom. Duvaće slab do umeren vetar severnih pravaca. Minimalna temperatura 13°C, maksimalna dnevna 16°C. U Srbiji u petak nakon oblačnijeg jutra, tokom dana sunčano, samo se na jugu i istoku i tokom dana očekuje nešto više oblačnosti. Maksimalna temperatura u većini predela biće oko 20°C. Za vikend i u prvoj polovini sledeće sedmice biće sunčano i veoma toplo za ovo doba godine. Maksimalna temperatura u subotu od 20 do 25°C, a u nedelju i u prvoj polovini sledeće sedmice od 23 do 27°C.

U Pančevu i okolini u petak nakon oblačnijeg jutra, tokom dana sunčano i toplije. Maksimalna temperatura biće oko 20°C. Za vikend i u prvoj polovini sledeće sedmice biće sunčano i veoma toplo za ovo doba godine. Maksimalna temperatura za vikend do 25°C, a početkom sledeće sedmice i do 27°C.