Vremenska prognoza za 20. novembar i naredne dane

nov 19 2019 /

Vremenska prognoza za 20. novembar i naredne dane

U Srbiji u sredu oblačno i svežije sa kišom, a oblačna i padavinska zona premeštaće se sa juga i zapada prema severu i severostoku, pa će na severu, istoku i jugoistoku u toku jutra biti suvo, a krajem dana i tokom večeri sa juga Srbije očekuje se razvedravanje.

Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama jak, a na jugu Banata i sa olujnim udarima. U toku večeri vetar u slabljenju. Minimalna temperatura od 8 do 12°C, maksimalna dnevna od 11 do 17°C. 

U Pančevu i okolini u sredu nakon oblačnog i suvog jutra, tokom dana kišovito i svežije. Duvaće umeren do pojačan, povremeno i jak jugoistočni vetar, u toku večeri u slabljenju. Minimalna temperatura 11°C, maksimalna dnevna 13°C. U Srbiji u četvrtak pretežno sunčano i dalje toplo za ovo doba godine, samo se na istoku očekuje oblačno i tmurno sa slabom kišom. Maksimalna temperatura od 12 do 18°C. U petak umereno do potpuno oblačno, na istoku i jugoistoku Srbije i u Pomoravlju sa kišom, dok se u ostalim predelima očekuje suvo. Maksimalna temperatura od 8°C na istoku do 16°C na zapadu Srbije. Za vikend suvo sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura od 10 do 15°C, dok se u Timočkoj i Negotinskoj Krajini očekuje hladnije sa rosuljom. Do kraja sedmice u košavskom području duvaće pojačan jugoistočni vetar, na jugu Banata povremeno i jak. 

U Pančevu i okolini u četvrtak pretežno sunčano. Maksimalna temperatura do 16°C. U petak i za vikend hladnije, ali suvo sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura od 11 do 13°C. Do kraja sedmice duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar.