Na dašanji dan: Aca Radović (17) iz Opova poginuo na večitom derbiju kada su navijači Partizana ispalili sigalnu raketu

okt 30 2019 /

Na dašanji dan: Aca Radović (17) iz Opova poginuo kada su navijači Partizana ispalili sigalnu raketu na večitom derbiju

Na današnji dan 1999. godine ubijen je navijač Crvene zvezde Aleksandar Radović tako što su navijači Partizana sa južne tribine svog stadiona ispalili signalnu raketu koja je na suprotnoj strani pogodila nesrećnog 17-godišnjaka iz Opova.

Igrao se 113. večiti derbi kada su Grobari sa Juga ispalili signalne brodske rakete ka Severu, a jedna je nažalost završila na grudima tada 17-godišnjeg Radovića, piše Kurir.

Kada je hitna pomoć stigla na lice mesta Radović je već bio mrtav, iako je bilo nekih spekulacija da je umro na ulici ispred stadiona.

Navijači Partizana odgovorni za ispaljivanje rakete kasnije su dobili zatvorske kazne od osam do 23 meseca, a ekonom crno-belih koji je uneo rakete na južnu tribinu dobio je otkaz.

Otac pokojnog Ace Radovića posle ubistva sina je rekao:

"Ljudi iz Partizana (u to vrene predsednik FK Partizan je bio Mirko Marijanović), policije, pravosuđa i zdravstva učinili su sve da se smrt mog sina zataška. Policajci i lekari su tvrdili da je Aca umro na ulici, iako su svedoci rekli da je stradao na stadionu JNA. Bio je mrtav kad su ga kola Hitne pomoći preuzela na atletskoj stazi", rekao je tada Tomislav Radović.

Navijači Zvezde ga nikada nisu zaboravili...

(Kurir)