Održana javna debata pančevačke opozicije

nov 06 2019 /

Održana javna debata pančevačke opozicije

Povodom pet godina postojanja Tolerancija Srbije organizovala je u utorak 5. novembra, u kafe klubu Kupe tribinu opozicionih stranaka i pokreta u Pančevu pod nazivom "Tolerantna debata".

Na debati su učestvovali domaćin tribine i predsednik gradskog odbora Tolerancije Srbije Jovan Ciculj, Nemanja Popšogorović član Glavnog odbora Narodne stranke, Zoran Jovanović član Glavnog odbora i odbornik Demokratske stranke, Nenad Grozdanić predsednik Gradskog odbora Dveri, Nebojša Tasić poverenik Gradskog odbora Pokreta slobodnih gradjana, Milena Pušelja predsednica Gradskog odbora Dosta je bilo, Miloš Đurin poverenik Gradskog odbora Demokratske stranke srbije, Danail Vučkovski predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, Igor Gruden predsednik Gradskog odbora Nove stranke i Dejan Jovanović iz odborničke grupe Slobodno Pančevo. Moderator tribine bio je novinar Nenad Živković.

Teme javne debate bile su Bojkot lokalnih izbora, položaj Vojvodine i medijski očaj u Pančevu.

Održana javna debata pančevačke opozicije

Prva tema debate prošla je po reakcijama i pitanjima publike najdinamičnije, možda i zbog same podeljenosti u stavovima samih učesnika na tribini.

Svoj već poznati stav o bojkotu predstojećih izbora zastupale su stranke Saveza za Srbiju, Narodna stranka, Demokratska stranka i Dveri kao i Dosta je bilo uz podršku poverenika Gradskog odbora Pokreta slobodnih gradjana koji je kako je rekao bliži bojkotu i ako još uvek na organima stranke nisu doneli konačnu odluku. Predstavnici Tolerancije Srbije, Lige socijaldemokrata Vojvodine, Demokratske stranke Srbije, Nove stranke i odbornik Jovanović izneli su stav da treba izaći na predstojeće izbore i pod nedemokratskim uslovima.

Kako smo mogli da čujemo od učesnika tribine, opozicija u gradu će nastaviti sa sličnim javnim debatama u narednom periodu.