PANČEVO: Održano međunarodno takmičenje solo pevača "Mita Topalović"

dec 11 2019 /

PANČEVO: Održano međunarodno takmičenje solo pevača "Mita Topalović"

Muzička škola "Jovan Banadur" iz Pančeva bila je organizator 10. Međunarodnog takmičenja mladih solo pevača "Mita Topalović".

Takmičenje "Mita Topalović" koje se već desetu godinu zaredom organizuje u Pančevu okupilo je osamdeset pevača i dvadesettroje njihovih profesora iz osnovnih i srednjih muzičkih škola iz Srbije, Makedonije i Rumunije.

Žiri je ocenio nastupe kao vrlo kvalitetne, što na visok nivo podiže samo takmičenje, ali i rad pedagoga sa mladim solo pevačima.

Sva četiri laureata su iz Beograda. Najbolja među devojčicama u kategoriji osnovnih škola je Alisa Goleš iz Muzičke škole "Kosta Manojlović" u Zemunu, a među dečacima Aleksa Antić iz beogradske Muzičke škole "Dr Vojislav Vučković".

Među srednjoškolcima laureat u ženskoj konkurenciji je Olivera Krivokuća učenica Muzike škole "Mokranjac" iz Beograda.

U muškoj konkurenciji naziv laureata poneo je Alen Popović, učenik treće godine Muzičke Škole "Kosta Manojlović" iz Zemuna.

Među domaćim takmičarima, učenicima Muzičke škole "Jovan Bandur" najbolje rezultate postigli su Sanja Čukanović, Miljana Samardžić, Aleksa Muljajić i Anđela Ninić zauzimanjem jednog prvog i tri druga mesta u različitim konkurencijama.

(RTV, foto RTV)