Medalje za pančevačke dizače tegova na Prvenstvu Srbije

okt 14 2019 /

Medalje za pančevačke dizače tegova na Prvenstvu Srbije

U nedelju 13.oktobra u hali sportova u Subotici održalo se prvenstvo Srbije u olimpijskom dizanju tegova u kategoriji juniora, mlađih seniora i studenata.

Organizatori ovog takmičenja bili su Savez Srbije za dizanje tegova i klub dizača tegova „Spartak“ iz Subotice a pod pokroviteljstvom sportskog saveza grada Subotice.

Za klub dizača tegova „Dinamo“ u konkurenciji studenata nastupali su Filip Vlajić i Uroš Dašić.

Filip Vlajić, student master studija na Fakultetu za sport u Beogradu osvojio je 3. mesto u kategoriji takmičara do 81 kg. Uroš Dašić, student visoke škole elektrotehnike i računarstva u Beogrdu, ujedno i debitant u ovom sportu, osvojio je ubedljivo prvo mesto u kategoriji takmičara do 96 kg.

- Zadovoljni smo kako je sve proteklo. Meni je ovo drugi takmičarski nastup u ovom sportu. Prelazak sa powerliftinga, mog matičnog sporta, na olimpijsko dizanje nije nimalo lak. Trenažni i takmičarski zahtevi su totalno drugačiji. Uroš je bio sjajan, primio je mnoštvo pohvala od sudija i naših kolega na takmičenju.  Ovom prilikom zahvalio bih se našim prijateljima Dimitriju Stefanoviću, vlasniku krosfit kluba „Gvožđar“ i Strahinji Kostiću, vlasniku krosfit kluba „Silverbek“ iz Pančeva koji su nam pomagali u pripremi za takmičenje, navodi se u izjavi zal K-013.

Predstojećeg vikenda održava se Trofej Beograda u disciplini benč pres gde će pančevački klub "Gvožđar" predstavljati Kristina Cvjetićanin i Saška Mladenović, a 20. oktobra u prostorijama krosfit kluba "Gvođžar", savez Srbije za dizanje tegova i klub dizača tegova “Dinamo“ organizuju prvenstvo Srbije za juniorke, mlađe seniorke i studentkinje.

Ulaz za gledaoce biće besplatan a početak takmičenja zakazan je za 11 časova.