STRELJAŠTVO: Pančevci na međunarodnom Walter kupu u Smederevu

nov 04 2019 /

STRELJAŠTVO: Pančevci na međunarodnom Walter kupu u Smederevu

Proteklog vikenda je u Smederevu održan tradicionalni peti po redu međunarodni turnir u streljaštvu za mlade strelce do 16, do 18 i do 20 godina, pod nazivom ''Walther cup''.

Sestra i brat, Iva i Aleksa Rakonjac su prvi put nastupili u novoj disciplini miks-mešovitim parovima u kojoj se puca meč od 40 dijabola, a potom 5 najboljih parova, naizmenično u serijama tri puta po pet, pa po jednu do ispadanja sa najslabijim rezultatom, tako da ostaje najbolji do kraja.

Miks Streljačke družine ''Pančevo 1813'' je završio na desetom mestu od 12 ekipa, sa rezultatima Ive od 387,1 i Alekse od 400,8, ali je i to veliki uspeh obzirom da su bili ubedljivo najmlađi par.

Drugog dana turnira su pančevački strelci briljirali i svo troje ostvarili svoje lične rekorde.

Iva Rakonjac je 22. do 16 godina puškom(a 13. od strelaca iz Srbije) sa 604,6 krugova od 60 hitaca(iako ima tek 13 godina) , Aleksa Rakonjac je osmi do 16 godina a četvrti od strelaca iz Srbije sa 606,6 krugova puškom, mada je požurio pri kraju meča i sigurno mogao i više, a Velimir Ninković je sedmi pištoljaš do 16 godina, (a treći od strelaca iz Srbije) sa rezultaom od 535 krugova.

Već naredna dva vikenda pančevačke strelce očekuje treće kolo Lige pionira Vojvodine u Sremskoj Mitrovici, Međunarodni turnir ''Olimpijske nade '' u Njitri na koji ide Aleksa Rakonjac, a potom i drugo kolo Kupa SS Srbije po A programu u Nišu.