Pančevačke ekipe u finalu Rukometnog kupa Vojvodine

dec 08 2016 /

Grad Pančevo opravdao je epitet rukometnog centra, jer su se dve najbolje rangirane ekipe iz našeg grada u muškoj i ženskoj konkurenciji plasirale u finale rukometnog Kupa Vojvodine.

Najpre su naše rukometašice okupljene u klub ŽRK „Pančevo”, koji se i ove godine uspešno takmiči u Super B rukometnoj ligi Srbije, pobedile u polufinalnoj utakmici ekipu „Radničkog” iz Bajmoka u gostima. Rezultat od 29:15 u korist naših devojaka dovoljno govori o nadmoći ŽRK „Pančeva”. U finalu Kupa Vojvodine čeka ih ekipa Kikinde, koja je već nekoliko godina uspešan Superligaš, pa Pančevkama neće biti nimalo lako da stignu do trofeja.

Da radost za pančevačke ljubitelje rukometa bude još veća potrudili su se rukometaši „Dinama” koji su u Apatinu savladali istoimenu ekipu sa 30:23. U finalu Kupa čeka ih ekipa „Lavovi BP” iz Bačke Palanke. Dinamo kao Superligaš i to veoma uspešan, jer trenutno zauzima visoko drugo mesto u elitnom takmičenju, favorit je u odnosu na „Lavove” koji su po rangu u mnogo nižoj, drugoj srpskoj ligi, ali im rezultati u toj ligi govore da nisu ekipa za potcenjivanje.

Zanimljivo je da su rukometaši „Dinama” osvajači prvog Kupa Vojvodine koji je odigran u ovakvom formatu 2009. godine. U takmičenje su uključene sve ekipe sa teritorije Vojvodine, a kroz nokaut-kup sistem stiže se do finalista, odnosno pobednika.

Finale Kupa Vojvodine odigraće se u četvrtak, 15. decembra u Bečeju. Najpre će od 16 časova snage odmeriti ŽRK „Pančevo” i ŽRK „Kikinda” da bi muškarci, odnosno RK „Dinamo” i RK „Lavovi BP” svoju finalnu utakmicu odigrali od 18 časova.

(N.R./Pančevo.Mojkraj.Rs)